Het recreatiedomein in Hofstade gaat extra bewakingspersoneel inzetten nadat een grote groep “Brusselse jongeren” zich er afgelopen weekend flink heeft misdragen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Naast vandalisme en verbaal geweld was er ook sprake van fysiek geweld. Eerder zorgden ze ook al voor ophef op het openbaar vervoer richting Hofstade.

Vanwege de tropische temperaturen gingen zaterdag vele mensen op zoek naar verfrissing in het populaire recreatiedomein in Hofstade. Ook een groep van een veertigtal “Brusselse jongeren” – zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws – trok naar Hofstade. Zij kwamen echter niet alleen om te zwemmen, maar ook om er amok te maken.

Agressie

Al op het openbaar vervoer vanuit Brussel richting Hofstade ging het mis. “De grote groep jongeren zorgde voor heel wat overlast”, zegt woordvoerster van De Lijn Sonja Loos aan HLN. “Niet alleen was er verbale agressie en pestgedrag naar chauffeurs en medereizigers toe, in één bus sneuvelde zelfs een ruit. De jongeren blokkeerden ook de deuren en duwden aan elke halte op de bel.”

In het recreatiedomein zetten de “Brusselse jongeren” hun wangedrag gewoon verder. Ook daar zouden ze vernielingen hebben aangericht en andere gasten verbaal bedreigd hebben. Uiteindelijk kwam het ook tot een fysiek opstootje toen een bal van de Brusselaars in het gezicht van een meisje vloog. De politie werd opgeroepen om erger te vermijden.

“Er was een grote opkomst, met aanwezigheid van jongeren uit Brussel die het wat bont maakten”, zegt de waarnemende korpschef van de politiezone KASTZE. “Maar er waren geen gerechtelijke feiten.” Er werden uiteindelijk dus geen jongeren gearresteerd, maar sommigen werden wel uit het recreatiedomein gezet.

Het is niet de eerste keer dat “Brusselse jongeren” voor problemen zorgen in het domein van Hofstade. In 2011 publiceerde VTM nog beelden van allochtone relschoppers die in Hofstade het bont maakten en ook vorig jaar zorgden ze er voor heisa. Na de rellen van 2011 werden de ticketprijzen verhoogd, dat zal deze keer niet gebeuren. Wel zal er extra bewakingspersoneel ingezet worden om te vermijden dat de “Brusselse jongeren” er opnieuw voor problemen zorgen.