Woensdagnamiddag heeft een gedetineerde lelijk huis gehouden in de gevangenis van Brugge. Drie cipiers werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, zo bevestigt de politie van Brugge aan BELGA. Omwille van het incident is het personeel overgeschakeld op zondagsdienst. Het valt nog af te wachten wanneer de reguliere dienst wordt hervat, schrijft ook Het Laatste Nieuws.

De gedetineerde staat bekend omwille van zijn agressieve uitlatingen. De man was in het verleden kickbokser en kon door zijn vaardigheden dan ook drie cipiers in het ziekenhuis boksen/schoppen. De gevangene werd nochtans vastgehouden op de dienst ‘Hoge Veiligheid’, waar gedetineerden sterker gecontroleerd worden. Die instelling dient specifiek voor ‘zware jongens’.

Brugge: Kickbokser sloeg één cipier zelfs even in levensgevaar

De gewelddaden waren zodanig ernstig dat een van de slachtoffers, de cipier met de zwaarste verwondingen, even in levensgevaar was. Inmiddels is de man gelukkig stabiel. Zijn twee collega’s mochten het ziekenhuis alweer verlaten. De gedetineerde werd intussen verhoord omwille van zijn agressie en riskeert extra celstraf.

Woensdagavond, na het voorval, was er een spontaan overleg tussen personeel en directie op de gevangenis van Brugge. Er werd overgeschakeld op zondagsdienst. Dat betekent dat er verminderde dienstverlening is. De socialistische vakbond liet weten dat er pas na een tweede overleg zal beslist worden of de reguliere regeling wordt hervat of niet.