“Ze wou zich inleven in nieuwe filmrol”, zo klinkt het ietwat wonderbaarlijk bij de advocaat van Imanuelle Grives, een bekende zwarte actrice uit Nederland. Afgelopen weekend werd Grives opgepakt op het muziekfestival van Tommorrowland in Boom wegens drugshandel, zo meldt VRT NWS. Ze had namelijk grote hoeveelheden drugs bij zich. Grives is bekend van onder meer ‘Flikken Maastricht’ en ‘Wie is de mol?’.

Grives werd afgelopen weekend met een grote hoeveelheid drugs opgepakt. Volgens haar advocaat zou dit echter als een soort van ‘methodacting’ te interpreteren zijn. Dat is een vorm van acteren waarbij de acteur een rol internaliseert en verbindt aan de eigen karaktertrekken en emoties. Wat de twee andere vrouwen dan deden waarmee Grives werd opgepakt op Tomorrowland, blijft nog onduidelijk.

Advocaat Grives: “Mijn cliënte heeft dat op dat moment verkeerd heeft ingeschat, ze wou gewoon oefenen voor een rol”

Het trio had verschillende soorten drugs bij, onder meer XTC, cocaïne, cannabis en MDMA. “Het ging om hoeveelheden die de gebruikershoeveelheden overschreden”, zo vertelt woordvoerster Stéphanie Chomé van het Antwerpse parket ten aanzien van VRT NWS. “Ook bij een verdere huiszoeking op haar verblijfplaats werden nog extra drugs gevonden.”

De onderzoeksrechter heeft na Grives’ aanhouding meteen beslist om de arrestatie te verlengen. “Grives wordt verdacht van handel en bezit van verdovende middelen en psychotrope stoffen”, aldus nog Chomé. De raadkamer zal vrijdag beslissen of de aanhouding nog verder wordt gezet. De twee andere vrouwen werden inmiddels al vrijgelaten.

Grives ontkent overigens niet dat ze drugs heeft verkocht aan haar vriendinnen op Tomorrowland, maar verder onderzoek is nog nodig om alles uit te klaren. Volgens Grives’ advocaat gaat het echter om een ‘eerlijke fout’. “Mijn cliënte is blijkbaar in voorbereiding voor een nieuwe filmrol en zou zich eigenlijk hebben willen inleven hoe het is om drugs te verkopen”, zo vertelt advocaat Koen Vaneecke evenzeer aan VRT NWS. “Ik denk dat mijn cliënte de implicaties van wat ze heeft gedaan op dat moment verkeerd heeft ingeschat, met spijtig genoeg een aanhouding tot gevolg.” Over welke rol het precies zou gaan, is niet duidelijk.

https://www.instagram.com/p/B0EEy4ToYCa/