Park Den Brandt in Antwerpen is vrijdagochtend opnieuw afgesloten. Dit na een explosie in restaurant Grand Café. Opmerkelijk, want woensdag werd het domein al afgesloten na de vondst van een granaat. De federale gerechtelijke politie en DOVO zijn ter plaatse, schrijft Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. Er zijn geen gewonden of doden.

De ontploffing zou geen slachtoffers geëist hebben, maar de schade in restaurant Grand Café zou aanzienlijk zijn. De politie meldt dat het een melding binnenkreeg rond 07u30. Dan werd de schade vastgesteld. Wanneer het explosief precies is afgegaan is dan ook niet duidelijk, maar het moet ergens na sluitingstijd gisterenavond en deze ochtend zijn geweest. Maar hoewel de schade omvangrijk is, zou het gebouw nog stabiel zijn.

Wie zijn brandstichters en bommenleggers die Park Den Brandt terroriseren?

Verder zijn de ordediensten karig met informatie. “Gezien de aard van de feiten kan ik niet in detail gaan over de zaak”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie tegenover Het Nieuwsblad. “Ik kan wel zeggen dat voor de vastgestelde feiten het gerechtelijk lab en de federale gerechtelijke politie ter plaatse komen en dat niemand gewond raakte.”

Het hele gebeuren is bizar. Woensdag werd reeds een granaat gevonden in restaurant Grand Café Den Brandt, gelegen in een vleugel van het kasteel. Er was ook een vermoedelijke brandstichting in restaurant Murni, dat is gelegen in een van de koetshuizen. Er zijn dus mensen, of één persoon, die het gemunt hebben op het domein. Wat de brandstichters/bommenleggers echter motiveert, blijft voorlopig ongeweten.

Eerder deze week werd nog een shishabar in Willebroek vernield door een granaat. Dit voorval heeft echter hoogstwaarschijnlijk niets te maken met de misdaden in Park Den Brandt.