Tijdens de Gentse Feesten is maandagnamiddag de 22-jarige Noa Cornaer slachtoffer geworden van zinloos geweld. De jonge vrouw werd aangesproken door vier jongemannen van buitenlandse origine, zo bevestigt ze aan SCEPTR. Toen ze de allochtone jongemannen negeerde, werd ze uitgescholden voor hoer en in elkaar geslagen.

“Ik was in de nacht van zondag op maandag bij een goede vriendin blijven slapen”, getuigt ze aan Het Laatste Nieuws“Maandag was ik dan op terugweg naar huis. Ik had net afscheid genomen van een vriend en zag het groepje staan aan de Gentse stadshal. De omgeving was afgezet voor de Gentse Feesten. Er was enkel een kleine doorgang en niemand in de buurt.”

Zwarte huidskleur

De allochtone jongemannen begonnen de jonge vrouw na te roepen. “Mooi meisje, kom kom”, zeiden ze. “Toen ik hen negeerde, maakten ze me plots uit. Omdat ik daar niet op in ging begonnen ze ‘hoer’ en ‘slet’ te roepen. Voor ik het goed besefte, vielen ze mij in de rug aan. Ik kreeg een duw én smakte tegen de grond. Ze wisten niet van ophouden en bleven in mijn gezicht slaan.”

Noa verloor het bewustzijn, en toen ze ontwaakte merkte ze dat de daders ervandoor waren gegaan met haar handtas. Ze liep een hersenschudding en verschillende kneuzingen op.

Daags na de feiten ging Noa naar de politie om klacht in te dienen. Zij startten een onderzoek, maar van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. Over uiterlijke kenmerken zoals huidskleur wordt in Het Laatste Nieuws met geen woord gerept, maar aan SCEPTR bevestigt de jonge vrouw dat de daders 4 jongemannen waren met een donkere, zwarte huidskleur.  “Meer weet ik niet meer.”

Foto: Instagram. Allochtonen slaan jonge vrouw (22) in elkaar op Gentse Feesten
Foto: Instagram.