Een mislukte aanslag op het leven van vice-presidentskandidaat Amrullah Saleh in Afghanistan heeft 20 andere mensen het leven gekost en meer dan 50 gewonden veroorzaakt. De hooggeplaatste politicus en 85 anderen konden in veiligheid gebracht worden en ontkomen. Na een urenlang vuurgevecht konden Afghaanse veiligheidstroepen de terroristen doden. Dat brengt Reuters.

Zondag werd een explosief tot ontploffing gebracht in Kaboel, op het kantoor van Amrullah Saleh, de running mate van president Ashraf Ghani (Afghanistan Green Trend). Hierna bestormden terroristen het gebouw en volgde een zes uren durend vuurgevecht tot de terroristen uitgeschakeld werden. Saleh kon er met lichte verwondingen vanaf komen.

Afghanistan houdt in september verkiezingen

Zondag zelf was nog sprake over 2 doden, maar een overheidsmededeling maandag die Reuters raadpleegde, spreekt over 20 doden. Meer dan 50 mensen zouden tevens gewond zijn geraakt.

De aanslag werd nog niet opgeëist, maar het Aziatische land is de thuisbasis van de islamistische terreurgroep Taliban. Het is reeds de vijfde aanslag deze maand in de hoofdstad Kaboel en al de vijftiende dit jaar. In totaal kwamen daarbij minstens 80 mensen om en raakten zeker 550 anderen gewond. In september worden er presidentsverkiezingen gehouden in Afghanistan.