In Duitsland heeft een 18-jarige Afghaan zijn 20-jarige zus op een haar na vermoord omdat de jonge vrouw weigerde om uitgehuwelijkt te worden. Ze had een relatie met een andere jongeman, maar dat was niet naar de zin van haar broers. Hij sloeg haar meermaals met een honkbalknuppel op het hoofd. Dat meldt BILD.

Het 20-jarige slachtoffer, een jonge vrouw van Afghaanse origine, verbleef drie maanden in de Verenigde Staten in verband met haar studies. Na haar reis zou ze uitgehuwelijkt worden en verplicht met een andere Afghaanse man moeten trouwen, maar de jonge vrouw weigerde omdat ze inmiddels een relatie had met een andere jongen en zelf haar levenskeuzes wilde maken.

Honkbalknuppel

Omdat de druk van haar familie zo groot was, besloot de jonge vrouw weg te vluchten. Haar twee broers, twee Afghanen van 18 en 21 jaar oud, laten het daar echter niet bij en gaan halsoverkop op zoek naar hun zus. Wanneer ze haar even later aantreffen bij een treinstation, gaat de jongste van de twee broers volledig door het lint. Hij slaat haar verschillende keren met een honkbalknuppel op het hoofd.

Enkele ooggetuigen zagen alles gebeuren en schoten de jonge vrouw ter hulp. De twee broers besluiten te vluchten en laten hun ernstig gewonde zus achter. Het slachtoffer kreeg meerdere rake klappen aan het hoofd en was inmiddels bewusteloos neergezegen op de grond. Ze werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ze een tijdlang in levensgevaar verkeerde.

De lokale politie zette meteen een grootschalige zoekactie op naar de 18-jarige broer, met succes. Dezelfde dag nog kon hij gearresteerd worden. Hij blijkt geen onbekende voor het gerecht te zijn en zal zich moeten verantwoorden voor poging tot moord. Zijn moeder, die werd opgezocht door BILD, zegt niets te kunnen doen aan haar gewelddadige zonen. “Ik hou van al mijn kinderen. Maar ik kan mijn zonen niets verbieden. Ze zijn ouder dan 18.”