Afgewezen Nigeriaanse migrant vernielt auto’s met stuk hout: €50.000 schade

0
4992

Ongelofelijke beelden vanuit Duitsland. Woensdag vernielde een jonge Nigeriaanse migrant meerdere wagens. De jongeman raakte in een Franse colère en sloeg met een dikke tak allerlei autoramen in. De schade loopt op in de tienduizenden euro’s. Een ooggetuigen filmde de schokkende vandalenstreken. Het zou gaan om een migrant die voorheen woonde in het asielcentrum in Donauwörth (Beieren) en wiens asielaanvraag werd afgewezen.

Vrijdag kwamen meer details aan het licht over de vandalenstreken in Donauwörth en de dader. Het zou gaan om een jonge migrant uit Nigeria, die blijkbaar al sinds maart was afgewezen als asielzoeker. Hij kwam in augustus 2018 aan in Duitsland en woonde er tot april in het lokale asielcentrum van Donauwörth. Na zijn asielweigering werd hij echter overgebracht naar een gedecentraliseerde accommodatie in Augsburg. Maar woensdag keerde de migrant terug naar Donauwörth, drong het domein van het asielcentrum binnen en begon er de auto’s te vernielen die er geparkeerd stonden. Waarom hij precies dat deed en of hij over het hek was geklommen of met valse papieren het domein kon betreden, wordt nog onderzocht, zo schrijft Rosenheim24.

Ein 19-jähriger Nigerianer demolierte in Donauwörth Autos von Mitarbeitern des Ankerzentrums – die Folge: 50.000 Euro Schaden. Wie konnte das passieren?

Publiée par Augsburger Allgemeine sur Jeudi 11 juillet 2019

Migrant is boos: 50.000 EUR schade in Donauwörth in enkele seconden

Het hele voorval is des te meer opmerkelijk omdat de jonge Nigeriaan al lang was afgewezen door het Duitse Federaal Bureau voor Migratie en Vluchtelingen. Zijn procedure werd namelijk op 11 maart afgesloten en als negatief beoordeeld, dit door de bevoegde autoriteiten in Zwaben. Dat wil zeggen dat de Afrikaan reeds uitgezet moest worden, maar vanwege het ontbreken van reisdocumenten, werd de uitzetting […] opgeschort, zodat de persoon zich nog in een actieve verblijfstatus bevond.”

Nadat de politie woensdagochtend omstreeks 08u50 een noodoproep kreeg, kon de vandaal snel opgepakt worden. De politie kon echter het motief van het misdrijf nog niet achterhalen. Omdat de man “slechts verwarde en onsamenhangende” informatie kon uitkramen werd hij na een eerste medische evaluatie opgenomen in een ziekenhuis. De schade aan de wagens wordt geschat op 50.000 EUR.