Ali Bashar, een 22-jarige man uit Irak, heeft een levenslange gevangenisstraf gekregen voor de verkrachting en moord van een 14-jarig Duits meisje. Dat meldt Die Welt. Bashar kwam als asielzoeker naar Duitsland, maar zijn asielaanvraag werd afgewezen.  Eerder verkrachtte de Irakees ook al een 11-jarig meisje in Duitsland.

Begin juni van vorig jaar werd in Duitsland het levenloze lichaam van de 14-jarig Susanna teruggevonden in een bos. Het meisje was toen al enkele dagen spoorloos, nadat ze nooit naar huis terugkeerde na een avondje uit. Uit het onderzoek bleek dat het 14-jarige meisje urenlang verkracht, en vervolgens vermoord werd. Twee asielzoekers, een 35-jarige man uit Turkije en een 22-jarige man uit Irak, werden verdacht.

Ook verkracht

Hoofdverdachte bleek al snel de 22-jarige Irakees, genaamd Ali Bashar, te zijn. Eerder kwam de man al in opspraak voor de verkrachting van een 11-jarig meisje en na de moord probeerde hij te vluchten naar zijn herkomstland Irak. De Duitse politie kon de man onderscheppen en bracht hem terug naar Duitsland, waar hij de moord bekende. De verkrachting ontkent hij.

Volgens de Duitse Justitie probeerde Bashar het seksueel misbruik echter te verhullen door haar nadien te wurgen, maar werden daarbij niet alle sporen van verkrachting gewist. De rechtbank acht alle feiten, moord én verkrachting, dan ook bewezen en veroordeelde hem tot een levenslange gevangenisstraf. Vanwege de ernst van de feiten komt hij de komende 15 jaar niet in aanmerking voor een voorwaardelijke vrijlating, zo oordeelde de rechtbank.