In een interview met de Britse krant The Sun heeft de Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) zijn steun uitgesproken voor Boris Johnson. Johnson wordt momenteel getipt als grote kanshebber om de Britse premier Theresa May (Con.) op te volgen. Trump is de komende dagen op staatsbezoek in het Verenigd Koninkrijk.

De Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) heeft zich in een interview met de Britse krant The Sun lovend uitgelaten over Boris Johnson (Con.), de voormalige burgemeester van Londen. Johnson wordt momenteel getipt als grote kanshebber om de Britse premier Theresa May (Con.) op te volgen als premier en partijleider van de Britse Conservatieven.

Kritiek op premier May

“Ik denk dat Boris het heel goed zou doen. Ik denk dat hij uitstekend zou zijn. Ik denk dat hij een zeer goede kerel is, een zeer getalenteerd persoon”, zei Trump over de voormalige Britse minister van Buitenlandse Zaken. “Ik kan om het even wie helpen als ik hen steun”, zegt Trump verder. Volgens hem waren er ook nog andere kandidaten die om zijn goedkeuring hebben gevraagd.

Trump was ook kritisch voor de onderhandelingsmethode van premier May. “Ik denk dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie toestond om alle kaarten te hebben, en het is erg moeilijk om goed te spelen als de ene kant al het voordeel heeft”, klinkt het. Trump is de komende dagen op staatsbezoek in het Verenigd Koninkrijk.