De Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) suggereerde woensdag dat technologiebedrijven zoals Google en Facebook aangeklaagd zouden moeten worden, omdat de bedrijven conservatieven zouden benadelen. Trump verwees naar de undercoverbeelden van Project Veritas, waaruit zou blijken dat Google alles in het werk zou stellen om te verhinderen dat Trump opnieuw verkozen wordt.

De Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) zei woensdag dat de Amerikaanse overheid technologiebedrijven zoals Google en Facebook zou moeten aanklagen, omdat de bedrijven conservatieven zouden benadelen. “We zouden Google en Facebook moeten aanklagen, misschien gaan we dat ook doen”, zei Trump tijdens een interview met Fox Business Network.

“Totaal vooringenomen”

Volgens Trump zijn de bedrijven “allemaal Democraten” en zouden hun diensten “totaal vooringenomen” zijn. Trump verwees ook naar de undercoverbeelden van Project Veritas. Daaruit zou blijken dat Google alles in het werk zou stellen om te verhinderen dat Trump opnieuw verkozen wordt. “Nu zie je het met die leidinggevende gisteren van Google. De haat voor de Republikeinen”, aldus Trump.

Momenteel zou het Amerikaanse ministerie van Justitie overwegen om de monopoliepositie van Google, Facebook, Amazon en Apple te onderzoeken. De linkse presidentskandidate Elizabeth Warren (Dem.) pleitte er ook voor om grote technologiebedrijven op te breken.