De politie is deze ochtend binnengevallen in garage Peeters in Herentals. Deze garage is eigendom van Michael Peeters, de vriend van ex-Miss België Tanja Dexters. Het paar is ook opgepakt door de politie en wordt verhoord. In de private woning van Peeters zou eveneens een huiszoeking hebben plaatsvonden. De razzia’s vonden plaats in het kader van een drugsonderzoek, zo schrijft Het Laatste Nieuws. In totaal werden zeven huiszoekingen in de regio uitgevoerd.

“De lokale politie Neteland heeft vanochtend in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar verdovende middelen verschillende huiszoekingen uitgevoerd”, zo vertelt het parket aan Het Laatste Nieuws. “Vijf mensen zijn van hun vrijheid beroofd en worden op dit moment verhoord.”

Wie zijn andere opgepakten?

“De onderzoeksrechter leidt het onderzoek van de lokale politie Neteland. Dat resulteerde vandaag in zeven huiszoekingen in de regio. Onder meer bij filiaalhouders van KIA, DAF en Jaguar. De actie werd uitgevoerd door een veertigtal politiemensen en daarbij zijn vijf drughonden ingezet. Drie auto’s zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.” 

Het parket wil voorlopig niets kwijt over wie er precies is aangehouden, maar na verhoor zouden ze mogelijk voor de onderzoeksrechter geleid worden. “Op dit ogenblik kan er niet meer informatie worden gegeven.” Wel zouden Tanja Dexters en Michael Peeters dus sowieso bij de opgepakten zijn.