Een bizar drama heeft zich afgespeeld in Mol afgelopen maandagochtend. Issiaga B., een 40-jarige man van Afrikaanse origine en vader van vijf kinderen, belde aan bij zijn buurvrouw. Of ze geen bakje asperges wilde. Luttele momenten later werd ze verschillende keren gestoken en vluchtte ze al bloedend de straat op, alwaar ze bij een andere buur – zwaar gewond – kon schuilen tot de nooddiensten arriveerden. Maar nog voor er hulp kon arriveren, pleegde Issiaga B. al zelfmoord. Dat brengt Het Laatste Nieuws.

“Toen ik opendeed, smeekte ze om hulp. Die blik van angst in haar ogen vergeet ik nooit”, zo getuigt de buurman die het slachtoffer herbergde tot de hulpdiensten arriveerden. De artiest Johan Misiedjan was thuis een script aan het schrijven. Terwijl de twee wachtten op de nooddiensten, bleef het slachtoffer nog bij het bewustzijn. “Leen vertelde dat hij haar asperges aanbood. Maar nog voordat ze die asperges kon aanpakken, begon hij te steken. Ze weet niet waarom”.

‘Vrouwenzot’ Issiaga B. werd al eens onderzocht voor moordpoging op vrouw

In ieder geval was Issiaga B. geen onbekende. Hij dronk veel en de politie kwam geregeld langs bij de man. Toen hij aanbelde bij Leen S. zou hij zelfs een pistool meegenomen hebben. Het wapen viel gelukkig tijdens de schermutseling op de grond. In 2014 werd hij nog veroordeeld wegens weerspannigheid bij een arrestatie. Hij had het plexiglas in een politiecombi stuk gestampt alvorens hij kon weggebracht worden voor een ondervraging. Dit in het kader van een vermeende moordpoging op zijn minnares. Later zou hij hiervoor buiten vervolging gesteld worden.

Toch blijft de waarom-vraag nog grotendeels onbeantwoord, al was hij dus wel een ‘vrouwenzot’, volgens buurtinformatie van Het Laatste Nieuws. “Misschien heeft hij avances gemaakt bij Leen, maar heeft hij bot gevangen bij haar”, denkt een buurtbewoner. “Leen was wellicht een toevallig slachtoffer. Dit had ieder van ons kunnen overkomen.” Het slachtoffer verblijft momenteel in het ziekenhuis en is, hoewel zwaargewond, niet in levensgevaar.

Wie zelf vragen heeft over zelfmoord kan gratis bellen naar de zelfmoordlijn via het nummer 1813. Mailen of chatten is mogelijk op de website zelfmoordlijn1813.be.