In Duitsland is gisteren het proces van start gegaan tegen een groep migranten die eind vorig jaar een 18-jarig Duits meisje verkrachtten. Dat meldt Die Welt. Ze drogeerden haar en gingen vervolgens elk om beurt hun gang op het meisje. De daders toonden geen spijt in de rechtbank, integendeel.

Op 13 oktober 2018 ging het 18-jarige slachtoffer samen met een vrienden naar een discotheek in de Duitse stad Freiburg. Daar liep ze de 19-jarige Syriër genaamd Majd H., één van haar toekomstige verkrachters, tegen het lijf. De Syrische migrant bood het meisje een drankje aan waar hij verdovende middelen had ingedaan en ging even later met het totaal verdoofde meisje naar buiten.

Buiten trok hij het meisje in de struiken en verkrachtte hij haar. Door de verdovende middelen die ze toegediend had gekregen kon het meisje zich niet verweren, zo getuigde ze achteraf. Na de verkrachting liep de Syriër terug naar binnen om zijn vrienden te vertellen wat hij zojuist gedaan had. Vervolgens gingen ook zij naar buiten om het weerloze meisje één voor één te verkrachten. Daarbij zouden maar liefst 15 mannen betrokken zijn geweest.

Geen respect voor vrouwen

Gisteren ging het proces tegen de groepsverkrachters van start. Daarbij staan in totaal 11 mensen terecht: acht jonge Syriërs, een Irakees (23), een 18-jarige Algerijn en een Duitser. Bij hun eerdere verhoren toonden de jongemannen geen enkele spijt. Zo verklaarde Majd H. dat hij het helemaal niet vreemd vond dat hij zijn vrienden had geroepen om het meisje te laten verkrachten. “Ze lag nog in het bosje en bood toch geen weerstand”, zei hij.

Ook in de rechtbank was er van berouw bij de verkrachters geen sprake. Toen de aanklacht jegens hen werd voorgelezen, staarden ze ongeïnteresseerd naar het plafond. Vervolgens weigerden ze mee te werken of bekentenissen af te leggen en toonden ze geen enkel respect voor het slachtoffer, sommigen voor vrouwen in het algemeen. “Ze gedroegen zich werkelijk arrogant”, zei een aanwezige.

Lees ook:

Duitsland: Meisje (18) slachtoffer van Syrische groepsverkrachting