In het centrum van Veurne, West-Vlaanderen, vond rond 10u00 deze voormiddag een gewelddadige carjacking plaats. Een vrouw van 60 jaar oud was hierbij het slachtoffer. De dader, een 25-jarige jongeman die gekend is bij de autoriteiten, sleurde haar uit haar wagen. Dit in bloot bovenlijf. Na een grootschalige politie-actie werd hij klemgereden, maar niet voordat hij nog een andere BMW en zelfs een politiewagen probeerde te stelen. Wanneer hij hierna te voet trachtte te vluchten, werd hij onder schot gehouden en opgepakt. Dat brengt Het Laatste Nieuws. Het zou gaan om een lokale bewoner van Veurne.

Het bizarre en brutale schouwspel vond deze ochtend plaats omstreeks 10u00. Een man hield een oudere vrouw tegen van rond de 60 jaar en sleurde haar uit haar Ford Focus. De vrouw riep hard om hulp en passanten zouden de politie gecontacteerd hebben. Terwijl de politie net bezig was met de ochtendbriefing, kreeg men de noodoproep en rukte men massaal uit. Twaalf agenten reden met verschillende wagens uit, en er werd versterking gevraagd aan Politiezone Polder en Westkust. Ter hoogte van de Peter Benoitlaan kon de Focus klem worden gereden, maar intussen was de autodief al bezig om een andere wagen te proberen stelen. De bestuurder in kwestie, achter het stuur van een BMW-cabrio,  verzette zich echter hevig en kreeg flinke klappen. Hierna probeerde de dief alsnog met de Focus weg te rijden, maar deze stond klem.

Carjacker Veurne gekend bij politie, maar was niet vrij onder voorwaarden

Na nog te pogen om zelfs een politiewagen te stelen, koos de autodief het hazenpad, te voet. Agenten volgden in zijn kielzog en enkele honderden meters verder kon de man opgepakt worden aan de Oude Beestenmarkt, onder schot.

De overvallen dame zou in shock zijn en is opgenomen in het ziekenhuis.

De dader moet later voor de onderzoeksrechter gebracht worden. “Het gaat om een politioneel gekend persoon, maar ik kan daarbij niet vertellen of hij reeds in het verleden is veroordeeld”. In ieder geval “was hij niet onder voorwaarden vrij”, zo laat parketwoordvoerder Patty T’Jonck weten aan SCEPTR. Gevraagd of de dader – zoals op sociale media circuleert – een autochtone man uit Veurne zelf is, luidt het antwoord dat het inderdaad gaat om “een twintiger afkomstig uit Veurne”. Onderzoek moet nog uitwijzen of de verdachte ook een psychiatrisch verleden heeft.