In Leuven is vorige vrijdagavond een 22-jarige vrouw zwaar toegetakeld door een groep allochtone jongemannen. “De grote groep jongeren gedroeg zich heel agressief”, vertelt een ooggetuige aan Radio 2. “Ze waren duidelijk op zoek naar ruzie en filmden het hele gebeuren.” De Leuvense politie bevestigt de feiten en start een onderzoek.

Vrijdagnacht ontstond tumult op de Leuvense Oude Markt toen een groep van een dertigtal allochtone jongemannen zonder aanleiding ruzie zocht met een kleiner groepje feestvierders. “De grote groep jongeren gedroeg zich heel agressief”, vertelt een getuige aan Radio 2. “Ze waren duidelijk op zoek naar ruzie en filmden het hele gebeuren. Twee meisjes vroegen om te stoppen met filmen, maar daardoor werden de jongens nog agressiever.”

“Toen is het ontploft”

Het kleiner groepje wilde een verdere confrontatie vermijden en vertrok naar een ander café iets verderop. De grote groep allochtonen besloot echter het daar niet zomaar bij te laten en achtervolgde het groepje. “Toen is het ontploft. Ze duwden een jonge vrouw op de grond en trokken aan haar haren. Acht jongens gingen plots rond haar staan en gaven haar een paar schoppen terwijl ze op de grond lag. De rest van de jongeren stond alles te filmen met hun smartphone.”

De 22-jarige vrouw werd ernstig toegetakeld door de groep allochtonen en liep bovendien ook materiële schade op. “Ze was haar schoenen kwijt en haar gsm was helemaal stuk getrapt”, aldus de getuige. Daags na de feiten diende ze klacht in bij de politie. “Er is bij ons inderdaad een klacht binnengekomen van die vrouw”, bevestigt de lokale politie. Er werd een onderzoek gestart.

ADVERTENTIE