Een groep allochtone jongeren heeft begin deze week een 13-jarig meisje omsingeld en betast in zwembad Rozebroeken in het Gentse Sint-Amandsberg. De redders van het zwembad hebben hier niets van gemerkt. De politie neemt de zaak ernstig, maar blijft gelet op de ernst van de feiten karig met informatie.

De feiten dateren van begin deze week en vonden plaats in Sint-Amandsberg, een deelgemeente van Gent. Een 13-jarig meisje dat de lokale zwemkom Rozenbroeken bezocht, werd lastig gevallen door een groep allochtonen. Een bron beschrijft aan de SCEPTR-redactie een omvang van een 14-tal allochtone jongeren. Het meisje werd door de groep omsingeld en vervolgens betast in haar zwembroek.

Redders zwembad Gent niets opgemerkt

De redders van het zwembad zouden de feiten niet opgemerkt hebben omdat het jonge meisje uit angst geen lawaai durfde maken. Er werd inmiddels klacht neergelegd bij de politie en de camerabeelden van het zwembad worden nagekeken. Gelet op de ernst van de feiten blijft de politie nog karig met informatie.

Eerder deze week besloot een zwembad in het Nederlandse Terneuzen – een gemeente in de provincie Zeeland, niet ver van de Belgische grens – om extra maatregelen te nemen tegen de overlast van Belgische jongeren van Marokkaanse origine. Daar werden drie Nederlandse meisjes aangerand. Het is echter vooralsnog niet duidelijk of het gaat om dezelfde groep als die in Gent. Ook de politie kan dit niet bevestigen.

Lees ook:
https://sceptr.net/2019/06/belgische-marokkanen-terroriseren-nederlands-zwembad/