In het Brusselse Jette zijn vanmiddag explosieven aangetroffen nabij een spoorweg. Het gaat om dezelfde soort explosieven die gebruikt werd bij de aanslagen in Zaventem, maar of het ook deze keer om terreur gaat is niet duidelijk. De politie kon inmiddels een verdachte arresteren, zo wordt bevestigd aan Het Nieuwsblad. Hij zou geen terroristisch profiel hebben.

Gisteren had de lokale politie melding gekregen van een persoon die zich verdacht gedroeg bij een spoorweg. Toen de politie vanmiddag poolshoogte ging nemen, troffen ze een plastic zak aan met explosief materiaal. “Die trof daar ingrediënten aan die zouden kunnen gebruikt worden om bepaalde zaken aan te maken“, zo vertelt Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone Brussel-West aan VTM NIEUWS.

TATP

Daarnaast werd ook TTAP gevonden in de zak, meldt het parket. TATP is het explosief mengsel dat ook gebruikt werd bij de aanslagen in Zaventem en Brussel. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse en bracht de pakketten met springstoffen gecontroleerd tot ontploffing. Het treinverkeer werd voor het grootste deel van de namiddag wel stilgelegd door de vondst.

In de late namiddag werd een eerste verdachte gearresteerd, zo bevestigde de politie aan Het Nieuwsblad. Het motief van de man is vooralsnog onduidelijk. Later vandaag zal hij verhoord worden en morgen geeft het parket een persconferentie om meer informatie te geven over de zaak.