In Erps-Kwerps is een verkrachting en mogelijk erger voorkomen. Een meisje van 17 was zondagavond aan het joggen toen ze een ongure blanke, Franssprekende man kruiste. Hij viel het meisje aan langs van achter, bedreigde haar en sneed haar kleren open met een mes. De jongedame verweerde zich echter hevig en kon ontkomen. Een koppel vond het slachtoffer en belde de politie. Dat brengt Het Laatste Nieuws.

Het slachtoffer is intussen aan de beterhand, maar werd eerst opgenomen in het ziekenhuis. Het meisje geraakte gelukkig slechts licht gewond en kreeg slechts een kleine snijwonde aan de schouder en enkele schrammen. Een verklaring werd inmiddels afgelegd bij de politie. De dader is voorlopig nog niet gevat.

Zus slachtoffer Erps-Kwerps: “Aan iedereen die ‘s avonds weg gaat, wees aub voorzichtig”

“Mijn zus was zondagavond even voor 21 uur een rondje gaan joggen in Erps-Kwerps. Het was toen nog licht, en we gingen er vanuit dat ze binnen het uur terug zou zijn. Ze had haar gsm mee. Toen ze om 22.20 uur nog steeds niet thuis was, begonnen we ons zorgen te maken. Mijn mama had haar ook al een paar keer gebeld, en hoewel haar gsm wel afging, nam ze niet op. Tien minuten later ging mijn papa haar zoeken met de auto, maar toen hij vijf minuten later alleen terugkwam, belden we de politie”, zo vertelt Anna, de zus van het slachtoffer in Het Laatste Nieuws“We bleven mijn zus bellen en sms’jes sturen, tevergeefs. Om 23.14 uur kreeg mijn papa een telefoontje met de gsm van mijn zus: een koppel had haar gevonden in de Kasteelstraat. De politie was ook al op de hoogte. Haar kleren waren kapot, ze was vies en uitgeput en natuurlijk in shock. Ze vertelde dat ze werd aangevallen door een man die haar langs achter op de grond duwde, en vervolgens bedreigde met een mes. Met dit mes sneed hij ook haar kleren open. Gelukkig heeft mijn zus zich kunnen verdedigen, en is de man uiteindelijk weggelopen.”

Van de dader is voorlopig geen spoor, al heeft de familie vertrouwen dat hij gevat zal worden. “We geloven erin dat hij snel gevonden zal worden. Het was een blanke man die een grijze joggingbroek droeg en een witte top zonder mouwen. Hij had kort, donker haar en sprak Frans. Vermoedelijk is hij tussen 35 en 40 jaar oud”, aldus nog Anna. “We beseffen dat mijn zusje heel veel geluk, bij een ongeluk, heeft gehad. […] Er lopen jammer genoeg overal mensen rond met slechte bedoelingen, ook in Erps-Kwerps. Dus […], wees alsjeblieft voorzichtig, neem altijd een gsm mee en vertel ook altijd aan iemand waar je heen gaat en om hoe laat je terug bent. Het kan je leven redden”

Vorige maand raakte Julie Van Espen (23) vermist. Na een grootschalige speuractie werd haar lijk gevonden. Later zou blijken dat ze van haar fiets werd gesleurd en vermoord door Steve Bakelmans (39) in een verkrachtingspoging. Ook Julie vocht hevig terug, maar zij had minder geluk. Ze werd gewurgd met een kabel tot ze niet meer bewoog.

Lees ook:

Julie vocht als een leeuw om niet verkracht te worden