Tijdens een grootschalige actie heeft de politie 12 verdachten opgepakt en 33 wagens in beslag genomen. Een drugsbende, die opereerde in de havens van Gent en Antwerpen, was het doel van de actie. Dat communiceert de federale politie van Oost-Vlaanderen en rapporteert BELGA.

De bende werd geleid door drie broers afkomst van de omgeving rond Lokeren. Met een uitgebreid netwerk zorgde de bende ervoor dat drugs vanuit de containers in de haven werd opgepikt en voorbereid voor distributie.

Politie en gerecht druk in de weer met drugsbendes

Eerder deze week werden ook nog 7 verdachten opgepakt in verband met de autobranden in Antwerpen in maart. Deze aanslagen werden in verband gebracht met de cocaïne-oorlog die woedt omtrent de controle over de cocaïne-invoer vanuit de Antwerpse Haven. Het conflict is ook gekend als de ‘mocro-oorlog’, omwille van de dominantie van Marokkaanse clans in de Antwerpse cocaïne-onderwereld. Ook in Nederland kent men dezelfde problemen.

Daarvoor werd dan weer duidelijk dat het Antwerps gerecht en de federale politie opnieuw havenarbeiders hebben opgepakt. Dit in het onderzoek naar de cocaïne-invoer die werd georganiseerd door nog een andere bende, onder leiding van Nawil T., ook wel gekend als Johnny Cash. ‘Johnny Cash’ en zijn kompanen worden gelinkt aan transporten van minstens 1.300 kilogram cocaïne. Het gerecht is eveneens druk bezig met een dossier rond de bende van Moraad El K. (27), ook gekend als Mr. Noodles (naar zijn voormalige eetzaak).