De sjiitische Houthi’s uit Jemen hebben opnieuw een aanval uitgevoerd op de luchthaven van Abha in het zuiden van Saoedi-Arabië. Daarbij vielen volgens Saoedi-Arabië één dode en zeven gewonden.

Volgens aan de Houthi’s gelieerde media voerde de groepering zondag aanvallen uit op de luchthavens van Abha en Jizan, beiden in het zuiden van Saoedi-Arabië. Volgens de Saoedische staatsmedia vielen er één dode en zeven gewonden bij de aanval op de luchthaven van Abha. Het dodelijk slachtoffer zou een Syriër zijn. De aanval zou uitgevoerd zijn met een drone.

Zelfde luchthaven eerder al doelwit

De Saoedi’s beschuldigen aartsvijand Iran ervan de Houthi’s te bewapenen. Volgens de door Saoedi-Arabië gesteunde Jemenitische regering waren er zelfs Iraanse experten aanwezig op de lancering van de raket op 16 juni. Iran heeft steeds ontkend dat het de Houthi’s bewapent. Sinds 2015 is een coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) verwikkeld in een oorlog met de sjiitische Houthi’s.

Eerder deze maand werd dezelfde luchthaven al eens geraakt door een raket. Daarbij vielen 26 gewonden. De Houthi’s voeren de laatste maanden steeds meer raket- en drone-aanvallen uit op Saoedische infrastructuur. De aanvallen leidden op hun beurt tot zware represailles van de Saoedi’s.