N-VA-coryfee Matthias Diependaele zal opnieuw de N-VA-fractie leiden in het Vlaams Parlement. De N-VA’ers in dat orgaan hebben hem unaniem verkozen om ook tijdens de volgende legislatuur de fractie te leiden. Dat rapporteert BELGA. Diependaele zit al sinds 2009 in het deelstaatparlement van ons gewest/taalgebied en is er sinds 2013 ook fractieleider voor zijn partij.

Afgelopen 26 mei heeft de N-VA een flinke opdoffer gekregen. Toch blijft de Vlaams-nationale formatie afgetekend de grootste partij in het Vlaamse halfrond. De 35 N-VA-parlementariërs zullen er binnenkort opnieuw verantwoording afleggen aan Diependaele.

Hierna wordt in de fractie ook beslist welke twee parlementsleden Diependaele zullen bijstaan als ondervoorzitters. Het leiden van een fractie gaat samen met een loonsverhoging.

Dinsdag legt men in het Vlaams parlement de eed af. Wat N-VA betreft zullen zes partijleden dat voor de eerste keer doen.

ADVERTENTIE