Alle kandidaten die deelnamen aan het tweede presidentiële debat van de Democraten zijn voorstander van het openstellen van de Amerikaanse gezondheidszorg voor miljoenen illegale immigranten. Toen een moderator die vraag stelde tijdens het debat, staken alle deelnemers hun hand op.

Donderdag vond de twee debatronde van presidentskandidaten van de Democratische Partij plaats. Zo kwamen gisteren onder meer Joe Biden en Bernie Sanders aan bod. Toen de moderator vroeg of de kandidaten de Amerikaanse gezondheidszorg wilden uitbreiden naar illegale immigranten, staken alle deelnemers hun hand op. De huidige Amerikaanse wetgeving biedt geen ziekteverzekering illegalen.

Trump schiet op Democraten

De Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) liet de kans niet onbenut om op de Democraten te schieten. “Alle Democraten staken net hun hand op voor het geven van onbeperkte gezondheidszorg aan miljoenen illegalen. Wat dacht je ervan om eerst voor de Amerikaanse burgers te zorgen? Die race is voorbij”, tweette Trump.

Tijdens de eerste debatronde op woensdag beperkte Trump zich tot twee tweets. Het debat leek hem maar weinig te boeien. “SAAI!”, tweette de president.