De Antwerpse politie heeft dinsdagochtend een verdachte opgepakt die allicht betrokken was bij een poging tot verkrachting. Een vrouw kon zo amper ontkomen aan haar aanrander doordat enkele fietsers het slachtoffer redden. Dat meldt de Gazet Van Antwerpen. Het parket van Antwerpen meldt tevens dat de verdachte – een meerderjarige man met de Marokkaanse nationaliteit – reeds gekend is bij het gerecht.

Een man heeft dinsdag geprobeerd om een vrouw te verkrachten in de bosjes aan het Singelfietspad te Borgerhout, Antwerpen. Enkele fietsers konden het slachtoffer echter redden en de aanrander vatten. De feiten zorgden voor enige ophef tijdens de ochtendspits.

Would-be-verkrachter Borgerhout gekend bij ordediensten

“Een dame kwam uit de bosjes gerend”, zo vertelt een getuige in de Gazet Van Antwerpen“Dan dook er een man op, die volgens de vrouw zou hebben geprobeerd om haar te verkrachten. Een aantal fietsers heeft de man dan ingesloten tot de politie ter plaatse kwam.” 

Bij de Antwerpse politie bevestigt men dat er een verdachte is opgepakt. De precieze toedracht van de feiten is echter niet duidelijk en vormt voorwerp van het onderzoek. “De verdachte moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen waarna zal beslist worden over zijn eventuele aanhouding”, zo vertelt Kristof Aerts van het Antwerpse parket nog aan SCEPTR. “Het gaat om een meerderjarige man met de Marokkaanse nationaliteit.” De man staat tevens gekend bij de veiligheidsdiensten met betrekking tot “verschillende feiten”, maar het parket kon niet in detail hier op in gaan.

Vorige week ontkwam nog een meisje met aangesneden kleren aan haar potentiële verkrachter in Erps-Kwerps. Ze werd gevonden door een koppel en kwam er met wat schrammen en een kleine snijwonde vanaf. Vorige maand verloor dan weer Julie Van Espen (23) het leven tijdens een verkrachtingspoging. Julie vocht hevig terug, maar werd gewurgd met een kabel tot ze niet meer bewoog.

Lees ook:

Erps-Kwerps: Meisje (17) kan met kleerscheuren ontkomen aan verkrachter