Een zwembad in het Nederlandse Terneuzen heeft maatregelen genomen tegen de overlast van Belgische jongeren van Marokkaanse origine. Dat meldt de Omroep Zeeland. De Marokkaanse jongeren slagen andere gasten in elkaar maar vallen ook regelmatig meisjes lastig. Vorige week werden drie Nederlandse meisjes aangerand door de jongeren.

Sinds enkele jaren is het plaatselijke zwembad in de Nederlandse stad Terneuzen ook bijzonder populair bij Belgische jongeren van Marokkaanse origine. Die jongeren gaan echter niet alleen naar het zwembad om er te zwemmen, ze vallen er ook steevast andere badgasten lastig. “Deze situatie duurt al twee jaar en wordt steeds erger”, aldus een zwembadmedewerker. “Ze terroriseren het zwembad. Ze denken dat ze hier de baas zijn”.

Mishandeling, aanranding,…

De Marokkaanse jongeren intimideren andere zwemmers, ze bedreigen andere mensen of in het slechtste geval slaan ze anderen in elkaar of randen ze jonge vrouwen aan. Zo werden vorige maandag nog drie meisjes ingesloten en aangerand door de jongeren. Een vader van één van de meisjes diende klacht in bij de politie. In de afgelopen twee jaar zouden tientallen meisjes aangerand zijn door de Marokkaanse jongeren.

Afgelopen woensdag escaleerde de situatie volledig toen een groep Marokkaanse jongeren een andere groep jongens insloot en vervolgens hardhandig in elkaar sloeg. De zwembadmedewerkers probeerden de situatie te bedaren en de Belgische Marokkanen uit het zwembad te verwijderen, maar dat weigerden ze. Vervolgens keerden ze zich tegen de medewerkers en moesten zij de politie inschakelen. Met een grote hoeveelheid agenten en een politiehond kon de groep dan toch uit het zwembad gezet werden.

Door de opeenstapeling van incidenten zullen vanaf heden alleen mensen met een abonnement welkom zijn in het zwembad. Daarnaast komen er extra beveiligingscamera’s en zullen er ook meer beveiligers ingehuurd worden. Ook de politie zal aanwezig zijn op het domein. Terneuzen hoopt dat ook de Belgische politie aanvullende maatregelen kan nemen om de overlast van de Marokkaanse Belgen een halt toe te roepen.