In Darwin, in het noorden van Australië zijn 4 doden gevallen. Dit na een schietpartij in een hotel. De vermoedelijke dader is 45 jaar oud en heet Benjamin Glenn Hoffmann. De man is een gekende bij het gerecht en droeg tijdens de feiten zelfs een enkelband. De autoriteiten sluiten een terreurdaad uit, al is het niet duidelijk wat het werkelijke motief was.

Tijdens de aanval werden vier mensen gedood, waaronder een allochtone taxi-chauffeur van 33 jaar oud die net aan zijn eetpauze was begonnen. Een ander slachtoffer is een vrouw die gewond geraakte. De schutter – Benjamin Glenn Hoffmann – kon gevat worden in buitenwijken van de stad nadat hij zelf de politie belde, en is momenteel opgenomen in het ziekenhuis.

Hoffmann was vrijgelaten onder elektronisch toezicht

Hoffmann is geen onbekende voor het gerecht. Hij was sinds januari voorwaardelijk vrijgelaten in het kader van een 6-jarige celstraf, waarvan 4 jaar effectief. Recent zou hij echter een overtreding hebben begaan tegen zijn voorwaarden waardoor hij een extra 2 weken in de gevangenis moest alvorens begin mei opnieuw vrijgelaten te worden.

De politie wist ook nog te vertellen dat tijdens de feiten Hoffmann een enkelband aanhad. Waarom dit niet kon gebruikt worden om de schutter op te sporen tijdens de feiten, moet nog blijken. Wat de man tevens bezielde om 4 dodelijke slachtoffers te maken is momenteel evenzeer niet duidelijk, al sluit men terreur uit.

(Lees verder onder de tweet.)

“We hebben een gedetailleerd rapport opgevraagd aan de paroolcommissie inzake wat er gebeurd is met de verdachte. We hebben tevens gevraagd of iedereen die nu voorwaardelijk is vrijgelaten en elektronisch wordt gesuperviseerd, kan gecontroleerd worden”, aldus minister-president Michael Gunner (Labour) van ‘Northern Territory’, de regio waarin Darwin zich bevindt. “We trekken geen voorbarige conclusies, maar we doen al het nodige werk om te verzekeren dat ‘Noord-Territorianen’ veilig zijn.”