Vorige week vrijdag is in Denderleeuw een 60-jarige man slachtoffer geworden van een gewelddadige overval op straat. De bejaarde man kreeg een harde duw in de rug en belandde met zijn aangezicht op de straatstenen, waarna de overvaller er vandoor ging met zijn portefeuille. Het zou gaan om een jongeman van Afrikaanse origine, zo vertelde de man aan Het Nieuwsblad

Vrijdagnamiddag omstreeks 14u maakte de 60-jarige Rudy Wasteels uit Denderleeuw een wandeling, toen hij bij de plaatselijke school plots een stevige duw krijgt in zijn rug. “Ik viel meteen op de grond en raakte met mijn gezicht de straatstenen. Vervolgens voelde ik hoe de dader mijn portefeuille uit mijn achterzak trok”, getuigt de man.

Afrikaanse origine

De overvaller ging er vandoor met de portefeuille van de bejaarde man, maar besloot om enkele meters verder te kijken of er geld in de portefeuille zat. Voor hij het besefte, stond de bejaarde man terug naast hem en greep hij zijn portefeuille terug. “Gelukkig kon ik me snel herpakken: ik stond onmiddellijk recht en liep achter de dief aan.”

Het slachtoffer zette het op een lopen en heeft niet meer omgekeken. “Nadien liep ik zo snel mogelijk naar huis. Onderweg was ik mijn sleutel al aan het zoeken om meteen naar binnen te kunnen.” Eenmaal thuis besefte de man welke zware verwondingen hij had opgelopen. “Ook mijn vrouw was geschrokken toen ik met mijn gezicht onder het bloed naar huis kwam”, vertelt hij.

Kort na de val ging Rudy meteen naar de dokter en werd hij genaaid. “Gelukkig ben ik al gepensioneerd, want anders was ik een week werkonbekwaam”, klinkt het. Van de dader ontbreekt voorlopig elk spoor. Rudy beschrijft hem als een jongeman van Afrikaanse origine met een donker trainingspak. De politie is een onderzoek gestart.