De anti-terreurcel van de federale gerechtelijke politie heeft vandaag een man opgepakt. Hij wordt ervan verdacht een aanslag te hebben beraamd op de ambassade van de Verenigde Staten te Brussel. Dat meldt het federaal parket en bericht ook Het Laatste Nieuws.

Een zekere M.G. is opgepakt door de federale gerechtelijke politie. Hij is intussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hem na verhoor heeft laten aanhouden. Dit wegens het pogen van een terreuraanslag en omwille het voorbereiden van een aanval. Zijn doelwit zou de ambassade van de Verenigde Staten van Amerika in Brussel geweest zijn. De betrokkene ontkent echter alles. “In het belang van het onderzoek zal op dit moment niet meer informatie verschaft worden”, zo schrijft het parket ten slotte.

RTBF meldt echter dat de inlichtingendiensten de man al een lange poos in het vizier hadden. De informatie die de speurders ter beschikking hadden/hebben, duidde er tevens op dat de verdachte op korte termijn wilde overgaan tot actie.