Bij een krachtige explosie in Linköping, in het zuiden van Zweden, zijn zeker 25 mensen licht gewond geraakt. De explosie vernielde ramen en balkons van omliggende gebouwen.

De oorzaak van de explosie is vooralsnog onduidelijk. De ontmijningsdienst werd wel ter plaatste gestuurd. De politie opende een strafrechtelijk onderzoek. “Er is niets dat erop wijst dat dit incident terreurgerelateerd is”, zegt politiewoordvoerster Asa Willsund. Volgens Willsund vond de explosie aan de buitenkant van de appartementen plaats. “We schatten dat er 25 mensen met lichte verwondingen zijn, geen ernstige verwondingen of doden”, klinkt het.

Balkons en ramen vernield

De explosie vernielde ramen en balkons van omliggende gebouwen. “Verschillende mensen belden om een zeer krachtige explosie te melden die een groot aantal ramen vernielde”, zegt politiewoordvoerder Bjorn Oberg. “Tot nu toe hebben we kunnen bevestigen dat er een aantal mensen met lichte verwondingen zijn. We hebben een groot gebied van enkele blokken afgezet.”

Verschillende ziekenhuizen in de omgeving werden voorbereid om een groot aantal gewonden te ontvangen, indien nodig. Hoewel verschillende blokken rond het gebied werden afgezet, waren er geen plannen om de bewoners te evacueren.