In een tijdelijk opvangcentrum in het Mechelse Sint-Maartensziekenhuis is vrijdagochtend een vechtpartij ontstaan tussen enkele vluchtelingen. Één slachtoffer kreeg daarbij een messteek in de hals, weet Het Laatste Nieuws. Een 24-jarige Albanese man werd opgepakt en de onderzoeksrechter heeft hem in verdenking gesteld voor poging tot moord.

Het Sint-Maartensziekenhuis in Mechelen fungeert sinds dit jaar als een tijdelijk opvangcentrum voor vluchtelingen. Er zijn zo’n 180 plaatsen. Vrijdagochtend omstreeks 6u30 moest de Mechelse politie ter plaatse komen na een oproep vanuit het centrum. Enkele vluchtelingen waren er met elkaar op de vuist gegaan. Onder grote politiemacht werd het centrum zelfs een tijdje afgesloten – een getuige spreekt tegenover SCEPTR van zeven politiewagens.


Twee personen werden bestuurlijk aangehouden en meegenomen voor verhoor. Uiteindelijk heeft de Mechelse onderzoeksrechter zaterdag een 24-jarige Albanese man in verdenking gesteld voor poging tot moord en slagen en verwondingen. Hij wordt onder meer verdacht van een messteek te hebben toegediend in de hals van één van de andere vluchtelingen. Ondanks de ernst van de feiten zou het slachtoffer volgens Het Laatste Nieuws nooit in levensgevaar verkeerd hebben.

Dinsdag beslist de raadkamer over de verdere aanhouding van de jonge Albanees. Tot dan blijft hij zeker in de gevangenis. Burgemeester Bart Somers (Open Vld) heeft de politie gevraagd om krachtdadig op te treden in de zaak. Hij kondigde ook een tuchtprocedure in het centrum aan.

ADVERTENTIE