Zuid-Korea liet maandag weten haar raketafweersystemen verder te zullen versterken. De aankondiging komt er enkele dagen na nieuwe rakettesten door buurland Noord-Korea. De twee Korea’s zijn sinds de wapenstilstand die de Korea-oorlog in 1953 beëindigde formeel nog steeds in oorlog, al waren de afgelopen jaren en maanden opnieuw opvallende toenaderingen te bemerken. In februari mislukte echter een top tussen Amerikaans president Donald Trump (Rep.) en communistisch leider Kim Jong-un.

“Onze strijdkrachten hebben de afgelopen tijd zelf raketafweercapaciteiten opgebouwd, met een focus op het Patriot-systeem. Dit teneinde de bedreiging te kunnen neutraliseren die van de Noord-Koreaanse korte-afstandsraketten uitgaat”, zo liet het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie optekenen door het Yonhap-persbureau. “[En] we zullen blijven onze capaciteiten opbouwen om bedreigingen vanuit alle richtingen af te slaan.”

Zuid-Korea wil zich nog beter verdedigen tegen raketdreiging

De aankondiging komt een week nadat Noord-Korea twee korte-afstandsraketten lanceerde tijdens een test. Hiervoor werden nog allerlei projectielen afgeschoten in de Stille Oceaan. Momenteel zijn de details omtrent de geteste wapens echter nog niet duidelijk. “De Zuid-Koreaanse en Amerikaanse inlichtingendiensten zijn op dit moment de details aan het onderzoeken omtrent de Noord-Koreaanse projectielen en thans zijn er geen details beschikbaar hierover.”

Het communistische land geleid door Kim Jong-un test al jaren de eigen raketcapaciteiten in een poging om de buurlanden te imponeren en af te schrikken. Ook beschikt het over kernkoppen. De regio is echter duchtig beschermd door allerlei afweersystemen. De Amerikaanse Patriot-afweersystemen zijn in Zuid-Korea al jaren opgesteld en meer recent kwam daar ook het THAAD-systeem bij (Terminal High Altitude Area Defense).

Lees ook:

Top tussen Trump en Kim eindigt zonder akkoord