Een bus met Zuid-Afrikaanse toeristen werd in de buurt van de piramides van Gizeh in Egypte getroffen door een explosie. Er vielen zeker twaalf gewonden. Vorig jaar vielen op dezelfde locatie al vier doden na een aanslag tegen een bus.

In Egypte zijn zeker 12 gewonden gevallen toen een toeristenbus werd getroffen door een explosie. Dat zeggen bronnen binnen de Egyptische veiligheidsdiensten. De bus vervoerde 25 Zuid-Afrikaanse toeristen. Ook vier Egyptenaren in een nabijgelegen auto geraakten gewond door gebroken glas.

Islamitische Staat

Het explosief ging af in de buurt van een nieuw museum in dichtbij de piramides van Gizeh. Het museum zou normaal volgend jaar de deuren openen. In december van vorig jaar was een toeristenbus op dezelfde locatie ook al het doelwit van een aanslag. Toen kwamen drie Vietnamese toeristen en een Egyptische gids om het leven.

De toeristische sector in Egypte heeft het zwaar te verduren sinds 2011, na een opeenstapeling van opstanden en een coup. Daarnaast werd een Russisch passagiersvliegtuig in 2015 opgeblazen door moslimterroristen. Het Egyptische leger voert al jaren strijd tegen islamisten in de Sinaïwoestijn. Sommigen van hen hebben banden met de Islamitische Staat.

ADVERTENTIE