Julie Van Espen verdween afgelopen zaterdagavond. De studente (23) uit Schilde, bezig aan haar master-opleiding aan de UAntwerpen, ging met de fiets op weg naar Antwerpen voor een avondje stappen met haar vriendinnen. Ze kwam echter nooit op haar bestemming. Na een speurtocht werden zondag kledingstukken van Julie aangetroffen met bloedsporen. Het parket gaat er daarom van uit dat de jongedame is vermoord. Zondagnacht/maandagochtend rond 01u30 gaf de politie nieuwe beelden vrij van een mogelijk “belangrijke getuige”, zo brengt ook Het Laatste Nieuws. De zoektocht naar de jonge vrouw wordt vandaag verder ingezet door de politie.

De politie is op zoek naar een man met een korte baard die, tijdens de verdwijning van Julie Van Espen, een rugzak droeg. Dat liet de politie deze nacht nog zelf weten via Twitter. Gisteren werd duidelijk dat een aantal spullen van Julie werden gevonden. Er is nog veel onduidelijkheid over de vermissing, maar elk uur dat verstrijkt zonder de vondst van Julie brengt doorgaans slecht nieuws.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Zoektocht naar Julie voorlopig zonder vruchten: Wel gedumpte spullen en bebloede kleren

“Bijna drie uur na haar vertrek kreeg ik een berichtje van één van haar vriendinnen: Julie was nooit in Antwerpen aangekomen”, zo liet vader Erik Van Espen zondag ATV optekenen. Meteen na dit bericht werd aan de alarmbel getrokken. Dat Julie met opzet zou verdwijnen werd immers direct uitgesloten en de fietsrit diende hoogstens 30 minuten te duren.

Erik Van Espen ging zondag met tientallen vrienden en gewapend met foto’s van zijn dochter van deur tot deur in het Antwerpse: “Goedemiddag, meneer/mevrouw. Hebt u onze dochter gezien?”. Een opsporingsbericht op Facebook werd meer dan 150.000 maal gedeeld. Julie’s vriend, Thomas H., trommelde evenzeer tal van vrienden op om mee te helpen zoeken rond de plaats waar voor het laatst een GSM-signaal werd opgepikt van de verdwenen studente. “Bij elk uur dat verstrijkt, weten we dat de kans op een goede afloop slinkt. Maar we blijven zoeken. Met thuis te zitten piekeren in de zetel, krijgen we haar zeker niet terug.” 

Kort na de middag op zondag kwam slecht nieuws binnen. Speurders hadden haar reispas teruggevonden, gedumpt in een vuilnisbak, alsook het rieten mandje van haar fiets. Onder een brug in de de Carrettestraat vonden de speurders dan weer kledingstukken. De VRT meldt dat het om een jas zou gaan. Er werden bloedsporen aangetroffen op de kleren. Bronnen van Het Laatste Nieuws dicht bij het onderzoek bevestigden dat het om bloed van Julie zou gaan. Hierna stelde het Antwerpse parket een onderzoek in naar moord en werd een onderzoeksrechter opgevorderd. “Er zijn aanwijzingen dat het meisje met geweld om het leven gebracht is”, zei parketwoordvoerster woordvoerster Lieselotte Claessens ten slotte.

De man op de foto’s zelf, wie de man herkent of weet waar hij zou verblijven, wordt vriendelijk gevraagd om de speurders te contacteren via het gratis nummer 0800/30.30.0 of te mailen via opsporingen@police.belgium.eu.

ADVERTENTIE