De website van het Vlaams Belang is, nu de monsteroverwinning voor de partij is gekristalliseerd, voorlopig onbezoekbaar. De webstek zou plat liggen na een hack-aanval, zo laat de woordvoerder van de partij en kersvers verkozene in Vlaams-Brabant, Klaas Slootmans weten aan Het Laatste Nieuws.

Slootmans laat verder nog weten dat het niet de eerste maal is dat de website van de partij wordt aangevallen. Het is gekend dat gebouwen, voertuigen, campagneborden en dergelijke meer van de rechtse partij geregeld worden gevandaliseerd. Veelal zitten extreemlinkse militanten achter deze aanvallen.

Bij het Centrum voor Cybersecurity is er momenteel nog wel geen melding binnengekomen over een aanval. “Omdat het om een politieke partij gaat, moet men zelf een melding doen vooraleer wij de zaak kunnen onderzoeken”, laat men ginder weten aan HLN. Als het gaat om overheidsadministraties kan het Centrum wél zelf optreden.

Momenteel is de IT-dienst van het Vlaams Belang bezig om de website te herstellen.

Lees ook:

Gloednieuw reclamebord Vlaams Belang al gevandaliseerd