In Duitsland is afgelopen weekend een 31-jarige vrouw dood aangetroffen in een asielzoekerscentrum. Dat meldt de Duitse krant Bild. Hoe de vrouw om het leven kwam, is nog niet duidelijk. Toen de hulpdiensten het levenloze lichaam van de vrouw wilden weghalen uit het asielcentrum, werden ze bekogeld met stenen. 

Zaterdagochtend omstreeks 9u werd in een asielzoekerscentrum in de Duitse stad Regenberg het levenloze lichaam van een 31-jarige vrouw aangetroffen. De vrouw is afkomstig uit Nigeria en laat 3 kinderen na. De doodsoorzaak van de vrouw is tot op heden onduidelijk.

Bekogeld met stenen

Opmerkelijk: toen de hulpdiensten het lichaam van de vrouw naar buiten wilden brengen, werden ze belaagd door opstandige asielzoekers. Een groep van ruim 40 asielzoekers verzamelde zich voor de ingang van het gebouw en wilde niemand binnenlaten. Uiteindelijk moesten ruim 50 agenten worden ingezet om de situatie te bedaren. Dat vertelt een woordvoerder van de lokale politie aan Bild.

“Tijdens de opname werden de reddingsdiensten en politie-eenheden lastiggevallen en aangevallen door bewoners van het asielcentrum”, aldus de woordvoerder. “De situatie in het asielzoekerscentrum escaleerde, zodat een berging van het lichaam niet meteen mogelijk was. Aankomende politieagenten werden meteen onder vuur genomen met stenen en andere voorwerpen.”