Vlaamse pendelaars die Brussel via de E40 of A12 willen binnenrijden zijn gewaarschuwd: Brussels minister van Mobiliteit, Pascal Smet (sp.a), hoopt van deze twee autosnelwegen ‘stadsboulevards’ te maken, met minder rijstroken. Dit weekend zal men het aantal rijstroken op de E40-autosnelweg Leuven-Brussel herleiden van zes naar vier. “Als het de bedoeling van Brussel is om de files aan Vlaanderen cadeau te doen, dan bedanken we feestelijk”, reageert Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) tegenover BELGA.

Binnenkort beschikken de pendelaars die via de E40 het Brussels gewest binnenrijden over één rijstrook minder ter hoogte van de Gemeenschappenlaan. Aan de Sterrebeeldenlaan verdwijnt een tweede rijstrook waardoor alle pendelaars op vier rijstroken met een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur terechtkomen. Op de A12 reduceert men het aantal rijstroken van drie naar twee.

“Op deze manier wordt het veel leefbaarder en wordt de doorstroming verbeterd. Hoe dichter bij de binnenstad, hoe trager het zal gaan, maar dat maakt het verkeer net vlotter”, reageert de woordvoerder van Smet tegenover BELGA. “Op lange termijn worden de toegang tot de stad een stadsboulevard, waarbij minder plaats is voor auto’s en er tegelijkertijd een ruime fietsinfrastructuur komt die doorgetrokken wordt vanuit Vlaanderen”, klinkt het.

Eerder communiceerde Smet dat het gewest op die manier de files buiten Brussel kan houden. “Dit zal niet alleen de levenskwaliteit, maar ook de luchtkwaliteit ten goede komen. De snelwegen zijn littekens op Brussel”, klonk het.

Weyts: “Wat een vorm van samenwerking is dit in godsnaam?”

Mobiliteitsminister Weyts kan de beslissing van zijn Brusselse evenknie niet smaken. Zo was er volgens de N-VA’er “bij herhaling overeengekomen” om eerst een proefproject te starten. “Wat een vorm van samenwerking is dit in godsnaam?”, klinkt het. “Als het de bedoeling van Brussel is om de files aan Vlaanderen cadeau te doen, dan bedanken we feestelijk”, aldus Weyts.

Smet stelt evenwel tegenover BRUZZ dat Weyts zelf niet voldoende heeft gedaan om de files aan te pakken. “De afgelopen jaren heeft Weyts geen overstapparkings in Vlaanderen aangelegd”, klinkt het. “We hebben maanden geleden aangekondigd dat we dit zouden doen wanneer de tunnels opengaan”, stelt de socialist.

Touring: “We houden ons hart vast voor verkeersdoorstroming”

Mobiliteitsorganisatie Touring reageert tegenover VRT NWS negatief op de plannen van Smet. Zo houden ze hun hart vast voor de verkeersdoorstroming. “Het kan niet de bedoeling zijn om files weg te halen uit Brussel door ze te verplaatsen naar Vlaanderen of Wallonië. Het is ook belangrijk dat dit niet leidt tot meer files of dat de maatregel de verkeersafwikkeling op de Brusselse Ring beïnvloedt”, stelt Touring-woordvoerder Danny Smagghe.

Mobiliteitsclub VAB klinkt genuanceerder. Zo laat VAB-woorvoerder Maarten Matienko optekenen dat, mits men de versmalling goed aangepakt, het een verbetering kan zijn. “De vrijgekomen ruimte moet naar openbaar vervoer en fietsinfrastructuur gaan. En er moeten overstappunten zijn. In dat geval kan de mobiliteitscapaciteit zelfs toenemen”, klinkt het. “Met minder doorstroming van verkeer naar het centrum, zorg je voor minder files in het centrum en verhoog je daar de doorstroming. Dit zou dus een dubbel positief effect kunnen hebben, als het goed aangepakt wordt. Want de ergste knelpunten bevinden zich in het centrum van de stad”, laat Matienko tegenover BELGA optekenen.

Lees meer:

Dedecker bikkelhard voor Weyts: “Minister van immobiliteit”