De Guinese gemeenschap heeft haar excuses aangeboden voor de brutale rellen en het geweld tegen de politie eerder deze week. Dat deed ze bij monde van twee vertegenwoordigers in een gesprek met burgemeester Bernard Clerfayt (DéFI), zo meldt Belga. Ze vragen ook mildheid voor de twee opgepakte personen. De school gaat maandag weer gewoon open, maar de gemeente voorziet alvast veiligheidsmaatregelen.

Begin deze week ontstonden zware rellen aan een school in de Brusselse gemeente Schaarbeek naar aanleiding van een mededeling van het parket omtrent het vermeend misbruik van een 4-jarig meisje. Een deel van de Guinese gemeenschap verzamelde voor de school omdat ze het niet eens waren met de conclusie van de wetsdokter dat er geen sprake was van seksueel misbruik. De oproerkraaiers bleven er niettemin van overtuigd dat het meisje misbruikt was door één van de leraren.

Twee vertegenwoordigers boden gisteren in naam van die Guinese gemeenschap hun excuses aan voor de rellen. Dat deden ze in een gesprek met burgemeester Bernard Clerfayt (DéFI). Ze zijn naar eigen zeggen ook bereid mee te werken aan het herstellen van een klimaat van vertrouwen in de school.

Twee personen aangehouden

Eén vrouw werd na de rellen gerechtelijk aangehouden voor het vernielen van een raam van de school. De politie heeft haar na verhoor vrijgelaten. Daarnaast werd nog een man administratief voorgeleid in verband met de rellen. De vertegenwoordigers van de Guinese gemeenschap vragen mildheid voor hen. Burgemeester Clerfayt wees deze week nog naar enkele lokale politici als verantwoordelijken voor het escaleren van de rellen. Volgens hem hebben zij de betogers opgehitst met foute informatie. Hij diende al klacht in.

De burgemeester heeft beslist dat de school maandag weer kan openen, dat meldt BRUZZ. Hij voorziet wel in veiligheidsmaatregelen: de politie zal garanderen dat leerlingen en leerkrachten veilig naar school kunnen.