In het VK is er enige ophef ontstaan na een uitspraak door een rechter die is ingegaan tegen het pedagogisch advies/klachten van de sociale diensten van Lancashire County. Nadat een jongetje van drie in een meisjesuniform naar school werd gestuurd, door een gezin die hun biologische zoon reeds op 7-jarige leeftijd liet ‘transitioneren’, trok men aan de alarmbel. De sociale diensten vermoedden immers ‘manipulatie’ van de kinderen door de ouders, resulterend in “significante emotionele schade”. De rechter die zich uitsprak over de zaak zag echter geen probleem en oordeelde dat de hoofden van het gezin “goeie ouders” zijn, “aangepast en voorzichtig”Dat brengt de Britse tabloidkrant The Daily Mail.

De adoptiezoon (3) van een gezin in het VK werd volgens zijn ouders niet meer geacht om een jongetje te zijn, dit ondanks amper enkele maanden onder hun voogdij te zijn. Hij werd daarom naar school gestuurd in een meisjesuniform, niettegenstaande dat de school hiertegen protesteerde. Omdat hun andere zoon – die men biologisch verkreeg – ook reeds een transitie onderging, vermoedden de sociale diensten ‘manipulatie’. Tijdens de rechtszaak die hierop volgde bleek zelfs dat ook een derde kind van het koppel – er zijn 5 kinderen in totaal – ‘genderidentiteitsproblemen’ heeft.

Drie van de vijf kinderen van koppel heeft genderproblemen, maar rechter ziet louter goeie opvoeding

Volgens de sociale diensten van van de county-raad van Lancashire zorgden de ouders voor “significante emotionele schade” door hun “manipulatie”. De raad wilde daarom dat de vijf kinderen weg werden genomen bij de ouders en werden geplaatst. Afgelopen vrijdag stak een rechter van het ‘Hoge Gerechtshof’ daar echter een stokje voor. “Het bewijs van bijna alle bronnen, dat aantoont hoe de kinderen het goed doen onder C. P. en T. P., ondersteunt krachtig de these dat C. P. en T. P. goede ouders zijn”, zo liet rechter David Williams optekenen.

De biologische zoon die de transitie van jongen naar meisje onderging is intussen 13. De ouders van het kind ondernamen destijds – toen hun zoon 7 was – onmiddellijk stappen om het nieuwe vrouwelijke geslacht van hun kind wettelijk vast te leggen, met nieuw paspoort en alles erop en eraan. Het kind bleef echter ongelukkig, zo bleek uit een getuigenis op school. Het kind liet namelijk horen dat “het leven niet waard is om te leven”. Het proces tegen het koppel ging in juli van start nadat de Lancashire-raad aangaf dat de ouders “handelden op een verhaastende manier met betrekking tot vermeende genderdysforie.”