De Partij voor de Dieren – een formatie die pleit voor dierenrechten en een betere behandeling van dieren – steunt het Vlaams Belang. De reden? “Uit een breed opgezette enquête kwam het Vlaams Belang als eerste uit de bus op vlak van dierenwelzijn”. Voor een zelfstandige campagne heeft de partij niet voldoende middelen.

Dat rechts-nationalistische partijen dierenrechten hoog in het vaandel dragen, is in de Lage Landen geen uitzondering. Zo pleit de Nederlandse en islamkritische PVV voor een grondwettelijke verankering van dierenrechten en het oprichten van een dierenpolitie. Ook het Vlaams Belang heeft oog voor dierenwelzijn. De rechts-nationalisten pleiten zo onder meer voor een schepen van Dierenwelzijn per gemeente, een gemeentelijk meldpunt voor wantoestanden en alternatieven voor proefdierenonderzoek.

Stem tegen elke kiesdrempel of cordon”

Deze voorstellen konden de Partij voor de Dieren alvast overtuigen. Zo adviseert voorzitter Jan Van Puyvelde (eerder kandidaat voor LDD) een stem voor het Vlaams Belang. “De partij voor de dieren heeft jammer genoeg te weinig middelen om zelfstandig deel te nemen aan de verkiezingen. Toch willen we het dierenwelzijn bovenaan de politieke agenda plaatsten. Uit een breed opgezette enquête kwam het Vlaams Belang als eerste uit de bus op vlak van dierenwelzijn. Ook zij staan al jaren op de barricaden voor de meest kwetsbaren onder ons”, stelt Van Puyvelde .

“Laat uw stem niet verloren gaan. Stem niet blanco of ongeldig! Ga stemmen! Stem voor de dieren. Stem voor de stemloze. Stem tegen elke kiesdrempel of cordon!”, klinkt het verder. Het stemadvies mag evenwel wat opzien baren. Zo heeft België met DierAnimal een tweetalige en unitaire ‘dierenpartij’.