In de Verenigde Staten heeft de FBI het stoffelijk overschot van een kind gevonden op het eigendom van een jihadist. Vorig jaar troffen de autoriteiten ook al resten aan van een kind op een ander terrein van dezelfde man. De man zou kinderen trainen om bloedbaden op scholen aan te richten.

Siraj Ibn Wahhaj werd in augustus van 2018 gearresteerd in New Mexico na een maandenlange zoektocht naar zijn vermiste driejarige zoon. Volgens het Amerikaanse gerecht zou de man – die gelinkt werd aan “extremistische moslims” – kinderen trainen om schietpartijen op school te plegen.

Resten van dode kinderen

Op het omheind terrein waar Ibn Wahhaj verbleef werden elf uitgehongerde kinderen aangetroffen die in schrijnende omstandigheden leefden. Ook werd het stoffelijk overschot van een ander kind aangetroffen. Daarnaast werden drie vrouwen en een man gearresteerd. Toen de autoriteiten ter plaatste kwamen zou de man zwaar bewapend zijn geweest.

Vrijdag kwam aan het licht dat Ibn Wahhaj een gelijkaardig eigendom bezat in Tuskegee, in de staat Alabama. Het terrein werd door de FBI omschreven als een “geïmproviseerde militaire hindernisbaan”. Ook dit maal werden resten ontdekt van een dood kind. Vermoedelijk gaat het om een kind van Ibn Wahhaj.

Ibn Wahhaj is de zoon van een beruchte imam die ook Siraj Wahhaj heet. Hij zou medeverantwoordelijk zijn geweest voor de bomaanslagen tegen het World Trade Center in 1993. Ook zou Siraj Wahhaj banden hebben gehad met Omar Abdel Rahman, die in 1995 werd veroordeeld voor het beramen voor terreuraanslagen in de VS.