In een opiniestuk hekelt TPO-hoofdredacteur  de gekleurde verslaggeving die de Nederlandse staatsomroep NOS uitbrengt. Specifiek viseert Brussen de recente berichtgeving en duiding via de Nederlandse openbare omroep omtrent een generatieonderzoek naar twintigers, die steeds later volwassen verantwoordelijkheden opnemen.

Keurige statistische feiten van het CBS: de huidige generatie dramsneeuwvlokjes gedraagt zich als een generatie dramsneeuwvlokjes, dus beginnen ze steeds later aan dingen die normale volwassen mensen in een normale generatie wel gewoon doen. Zoals niet meer thuis wonen, aan het werk gaan en realistisch denken.

Maar voor de propagandistische NOS is dat natuurlijk lang niet voldoende voor een nieuwsbericht. Daar moet een linkse duiding bij. Het debat moet worden gestuurd. De mening van de burger moet worden geprogrammeerd. Nederlanders moeten in één en dezelfde richting denken, en wel de linkse richting. Indoctrinatie wordt in dit land niet voor niks zo ruim gesubsidieerd

Enter de ‘deskundige’. Lees: iemand waarvan de NOS-redacteur op voorhand al weet wat hij gaat zeggen en dus of die expertise wel in de ideologische NOS-agenda past. Hier komt ‘demograaf’ Aart Liefbroer, op uitnodiging van de NOS (die hebben er maar liefst twee artikelen voor gemaakt, de juiste mening kun je immers niet genoeg ruimte geven).

Lees dit opiniestuk verder op tpo.nl