Een Noord-Afrikaanse jongeman is opgepakt wegens het aansteken van een brand in een politiekantoor in het Italiaanse stadje Mirandola. Bij de brand kwamen een bejaarde vrouw en haar verzorgster om het leven.

Bij een brand op het politiekantoor in Mirandola, in de Noordelijke provincie Modena, vielen maandagnacht twee doden en twintig gewonden. De twee dodelijke slachtoffers zijn een vrouw van in de tachtig en haar inwonende verzorgster. Het politiekantoor bevond zich op de begane grond van een gebouw waarin 21 mensen woonden.

Noord-Afrikaanse verdachte

De brand bleek aangestoken. De verdachte, een Noord-Afrikaanse jongeman, werd een honderdtal meter van het plaats delict opgepakt door de carabinieri. De jongen zou een verwarde indruk gemaakt hebben. De voorgaande nacht zou hij onderkoeld zijn aangetroffen en naar het ziekenhuis in Mirandola gebracht zijn. Kort nadien vluchtte hij weg uit het ziekenhuis.

“Een jonge Noord-Afrikaanse immigrant werd gearresteerd voor de brand die het plaatselijke politiekantoor van Mirandola verwoestte”, schreef de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) dinsdag op Twitter. “Het stoppen van illegale immigratie, in Italië en in Europa, is een morele plicht.”