Nigel Farage met milkshake bekogeld

0
203

De Britse politicus Nigel Farage (Brexit Party) werd tijdens de campagne met een milkshake bekogeld. Het incident volgt op een reeks gelijkaardige voorvallen waarbij andere rechtse ‘Brexiteers’ met milkshakes en ander voedsel bekogeld werden. 

De Britse politicus Nigel Farage (Brexit Party) kreeg een milkshake naar zijn hoofd geslingerd in het centrum van Newcastle. De politie arresteerde de 32-jarige Paul Crowther na het incident. “Het is een protestrecht tegen mensen zoals hij”, zei Crowther. Hij zei daarenboven geen spijt te hebben van zijn daad.

Reeks incidenten tegen rechtse ‘Brexiteers’

“Helaas zijn sommige ‘remainers’ zo geradicaliseerd dat normale campagnes niet meer mogelijk zijn”, schreef Farage na afloop van het incident op Twitter. “Om een beschaafde democratie te laten werken is de instemming van de verliezers nodig, politici die de uitslag van het referendum niet aanvaarden, hebben hiervoor gezorgd.”


Het incident volgt op een reeks gelijkaardige voorvallen waarbij andere rechtse ‘Brexiteers’ met milkshakes en ander voedsel bekogeld werden. Zo werden zowel de islamkritische activist Tommy Robinson en YouTuber Carl Benjamin (UKIP) – ook bekend als Sargon of Akkad – de afgelopen weken met voedsel bekogeld.

Brendan Cox, de weduwnaar van Jo Cox – de linkse politica die in de aanloop van het Brexit-referendum in 2016 werd vermoord, veroordeelde het incident. “Ik heb een hekel aan de politiek van […] Farage […] Maar ik denk niet dat het een goed idee is om dingen naar politici te gooien waar je het niet mee eens bent. Het normaliseert geweld en intimidatie en we moeten ons er consequent tegen verzetten”, klinkt het.