De politie in Oost-Nederland maakte zich begin deze week ernstige zorgen. De 16-jarige Melisa, uit het Gelderse Deelen, verliet het huis van haar moeder uit Borne al lopend. En “als er geen bijzondere omstandigheden waren geweest, hadden we de hulp van het publiek niet gevraagd”, zo communiceerde de politie. Maar de tiener is echter opnieuw terecht, zo rapporteert RTV Oost. Het is niet gekend waar ze echter terug is gevonden.

Normaal gezien slaat de politie niet binnen 24 uur na een vermissing alarm. Waarom dat maandag wel gebeurde, wilde men niet kwijt aan NOS“Maar als er geen bijzondere omstandigheden waren geweest, hadden we de hulp van het publiek niet gevraagd.”

De “urgente en zorgelijke vermissing” kon echter toch een goed einde verkrijgen, al is niet duidelijk hoe de vork nu precies in de steel zat. De politie deelt echter mee dat “om haar privacy verder te beschermen […] wij verder geen details [zullen delen].”

Op vraag van de politie en in lijn met onze eigen deontologische regels hebben wij de opsporingsfoto van de minderjarige Melisa onherkenbaar gemaakt, alsook haar achternaam verwijderd. Dit deden we evenzeer in het oorspronkelijke bericht met de gedetailleerde opsporingsinformatie.