De twee hoofdverdachten van de moord op de 9-jarige Palestijnse vluchteling Daniel El Alali hebben inmiddels gedeeltelijke bekentenissen afgelegd. Ze zouden niet gehandeld hebben in opdracht van mensensmokkelaars, maar vanuit een niet-aflatende drang naar geld. De twee merkten dat de jonge vluchteling vaak speelgoed kreeg toegestuurd vanuit het buitenland en dat de familie regelmatig nieuwe kleren kocht.

De twee hoofdverdachten, de 20-jarige Ali en de 19-jarige Fahmni, wijzen nog steeds naar elkaar als verantwoordelijke voor de gruwelijke moord op de Palestijnse vluchteling Daniel El Alali (9). Fahmni blijft ook hardnekkig volhouden dat hij minderjarig is, ondanks een botscan die het tegendeel heeft aangetoond. Inmiddels zou uit de vele verhoren ook duidelijk zijn geworden dat de moord geen vergelding was voor een openstaande schuld bij mensensmokkelaars. Dat bevestigen welingelichte bronnen aan Het Nieuwsblad. Het motief van de twee hoofdverdachten was simpelweg geld.

Bewijslast groeit

Ali en Fahmni zouden gemerkt hebben dat de 9-jarige vluchteling vaak met nieuw speelgoed aan het spelen was. Zijn ‘rijke’ familie uit het buitenland zou dat speelgoed naar België hebben gestuurd. Daarnaast zou de familie van Daniel ook regelmatig nieuwe kleren kopen, wat voldoende was voor de twee verdachten om te besluiten dat er geld te rapen viel. Daarom ontvoerden ze de jongen en eisten ze 100.000 euro losgeld. Het gerecht communiceert vooralsnog niet over het motief van de twee.

De bewijslast tegen de twee hoofdverdachten lijkt inmiddels verder te groeien. Enkele weken geleden kwam al aan het licht dat ooggetuigen de twee hadden zien trekken aan voetbalnetten op het domein van het asielcentrum waar Daniel verbleef. Die voetbalnetten gebruikten ze om de jonge vluchteling aan handen en voeten te knevelen. Daniel werd begin deze maand onder grote belangstelling begraven in zijn thuisland Libanon.

Lees ook:

Ranst: Vermoorde Daniel gekneveld met voetbalnet