De Nederlandse politie heeft een 35-jarige man uit Almere aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van een 72-jarige inwoner van Lelystad. De politie hield maandag reeds een 48-jarige man uit Almere aan als verdachte. Die wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De Telegraaf meldde dat de twee verdachten beiden een tbs-verleden hebben. De politie heeft dat nog niet bevestigd. De man uit Lelystad werd afgelopen zondag dood aangetroffen in zijn woning. De politie vermoedt dat hij in het weekend van 19 tot 21 april om het leven is gebracht.

‘Tbs’ of ‘terbeschikkingstelling’ is in het Nederlandse strafrecht een maatregel die de rechter kan opleggen aan een verdachte van een misdrijf en is niet te verwarren met de ‘terbeschikkingstelling’ in het Belgisch strafrecht, maar eerder te vergelijken met de maatregel van internering. Het is vooral bedoeld om recidive door criminele geestesgestoorden tegen te gaan.

Lees dit artikel verder op tpo.nl.