Er is een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd voor de 42-jarige Mohammed Soultana. De Marokkaan vermoordde zijn ex-vrouw in Duitsland en vluchtte vervolgens naar België. Sinds hij aankwam in ons land ontbreekt van hem elk spoor. Dat meldt Bild

Op donderdag 9 mei zat de 44-jarige ex-vrouw van Mohammed Soultana in haar auto te wachten op haar 13-jarige zoon die van de karateles kwam. Plots stopte er echter een gehuurde Audi A4 naast haar wagen met daarin Mohammed Soultana. Hij greep een wapen en schoot zijn ex-vrouw in de nek. De hulpdiensten snelden nog ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat.

Spoorloos

Mohammed Soultana vluchtte na de moord weg naar België. Sinds hij aankwam in ons land, is hij spoorloos. Enkele dagen geleden werd een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Mohammed Soultana is 1,98 meter groot, heeft een sportieve en gespierde lichaamsbouw, donker gekruld haar, een korte baard en groene ogen. Mogelijk is hij nog in het bezit van het moordwapen.

“Wie hem ziet, mag zelf niets ondernemen maar moet onmiddellijk de politie bellen”, zo waarschuwt de politie. Het Duitse gerecht belooft 3.000 euro aan wie een tip kan geven die naar de moordenaar leidt. De Duitse krant Bild meldt dat de familie van het slachtoffer daar nog 27.000 euro bij doet.

Wanneer Mohammed Soultana gevat wordt, staat hem een lange celstraf te wachten voor moord met voorbedachte rade. “De politie gaat ervan uit dat hij wist waar hij zijn vrouw kon vinden, en dat de moord met voorbedachte rade gebeurde”, klinkt het.