In het station van Leuven is een man opgepakt door de politie. Dit inzake de zaak rond de vermiste Julie Van Espen (23). Dat brengt Het Laatste Nieuws. Mogelijk gaat het om de getuige die de politie opspoorde sinds 01u30 deze ochtend. De politie wil dit echter niet officieel bevestigen. Wat de politie wel heeft gecommuniceerd, is dat men de getuige in kwestie heeft kunnen identificeren. Julie verdween zaterdagavond toen ze op weg was naar vriendinnen met de fiets van Schilde naar Antwerpen.

Afgelopen zaterdagavond verdween Julie Van Espen. De studente (23) uit Schilde, bezig aan haar master-opleiding aan de UAntwerpen, ging met de fiets op weg naar Antwerpen voor een avondje stappen met haar vriendinnen. Ze kwam echter nooit op haar bestemming. Na een speurtocht werden zondagmiddag kledingstukken van Julie aangetroffen met bloedsporen. Het parket gaat er daarom van uit dat de jongedame is vermoord. Deze vroege ochtend liet de politie weten op zoek te zijn naar een man – in zijn dertiger jaren of mogelijk begin de 40 – met een korte baard, bruin haar en op het moment van de signalisatie een rugzak dragend. Mogelijk gaat het om deze man die de politie oppakte in het station van Leuven, komende van een trein uit Tienen.

Nogmaals een oproep voor mensen die mee willen komen flyeren, we staan aan aan de sporthal op de carrettestraat (Google…

Publiée par Thomas Huyghe sur Lundi 6 mai 2019

Opgepakte man “belangrijke getuige”?

De politie kon de man vinden aan de hand van een gsm-signaal en stond met manschappen te wachten in het station van Leuven op de aankomende trein. Mogelijk gaat het om “de belangrijke getuige” waarover de politie afgelopen nacht/ochtend een opsporingsbericht uitstuurde, maar dat wordt niet formeel bevestigd.

De opsporingsbeelden die werden verspreid van ‘de belangrijke getuige’ werden gemaakt door camera’s van het nieuwe trainingscomplex van de Antwerp Giants in de Carrettestraat. De man is te zien wandelend richting het Albertkanaal 100 meter verder. Het is in deze omgeving dat men spullen vond van Julie. Het gaat om het rieten mandje van haar fiets, een reispas – die in de vuilbak was gesmeten en kledingstukken waarop bloedsporen van Julie zijn aangetroffen. Nadat men deze zaken vond, stelde het parket een moordonderzoek en een onderzoeksrechter in.

Zoektocht gaat verder: Vrijwilligers kunnen zich aanmelden brug in de Carrettestraat met tape en flyers

Duikers konden er ook spullen uit het water halen en zoeken momenteel de bodem van het kanaal verder af naar “zaken die kunnen bijdragen aan het lopende onderzoek”, niet alleen (van) de jonge vrouw zelf. Een mogelijk moordwapen is voorlopig nog niet aangetroffen. De oeverkanten van het Albertkanaal werden inmiddels ook gescand.

Inmiddels gaat de zoektocht verder. Julie’s vrienden en familie zijn non-stop bezig met aan te bellen, rond te rijden en informatie te proberen sprokkelen. Ook het lief van Julie, Thomas H., heeft een 40-tal vrienden opgetrommeld en organiseert een zoek- en flyeractie. “Ik ga door tot ik ze vind”, zo laat Julie’s vriend HLN optekenen. Men werkt nu in 8 zones rond het Sportpaleis. Wie Thomas wil helpen wordt verzocht om naar de sporthal in de Carrettestraat af te zakken en plakband mee te nemen. Klik hier om te helpen.

Wie tips of andere informatie heeft, wordt vriendelijk gevraagd om de speurders te contacteren via het gratis nummer 0800/30.30.0 of te mailen via opsporingen@police.belgium.eu.