Een man uit Temse, die tot voor kort lid was van Vlaams Belang, heeft te horen gekregen dat hij geweigerd wordt als klant bij ACV vanwege zijn rechtse ideologie en verleden bij Vlaams Belang. Hij diende klacht in bij UNIA, maar zij lieten weten de man niet te kunnen helpen.

Een tijdje geleden kreeg K.S., een man uit Temse, een brief van de christelijke vakbond ACV met de uitnodiging voor een gesprek. Tijdens dat gesprek kreeg de man te horen dat de christelijke vakbond hem niet langer als klant wilde vanwege zijn kandidatuur op de lijst van Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober vorig jaar.

Rechtse ideologie afzweren

Momenteel is de man echter geen lid meer van Vlaams Belang, maar is hij wel nog actief bij andere rechtse organisaties. Dit werd tijdens het gesprek als een verzwarende omstandigheid bestempeld en een reden om de man permanent te weren uit het ACV. “Ik moest een papier tekenen waarin ik verklaar dat ik mijn ideologie afzweer en me nooit nog verkiesbaar zal opstellen. Uiteraard heb ik dit geweigerd waardoor ACV me uitsluit als klant”, vertelt K.S. aan SCEPTR.

Tijdens het gesprek werd een document gebruikt als leidraad, maar dat mocht K.S. niet inkijken. “Toen ik een kopie vroeg van betreffende document werd me dit resoluut geweigerd. Gelukkig ging de man even later even naar buiten en kon ik wat foto’s maken van dat document waarin de argumentatie van Vlaams Blok z’n veroordeling naar voor gebracht wordt samen met een heleboel andere drogredeneringen.”

K.S. diende klacht in bij UNIA, maar zij lieten weten de man niet te kunnen helpen.