Het lichaam van de 23-jarige Julie Van Espen is deze namiddag aangetroffen in het Albertkanaal. De jonge vrouw verdween zaterdagavond toen ze in Antwerpen met haar fiets onderweg was naar een vriendin. Eerder vandaag werd de vermoedelijke dader gearresteerd: Een 39-jarige man met een rijkgevuld strafregister. In 2017 werd hij nog veroordeeld voor verkrachting, bovendien niet zijn eerste. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Zaterdagavond sloegen de vriendinnen van de 23-jarige studente Julie Van Espen alarm toen de jonge vrouw nooit aankwam op haar bestemming. Er werd een grote zoekactie opgestart door de politie en al snel bleek het te gaan om een onrustwekkende verdwijning. Zondag werden kledingstukken van Julie aangetroffen met bloedsporen.

Veroordeelde verkrachter

Gisteren leek daarbij een doorbraak te zijn toen de politie verspreidde foto’s van een “belangrijke getuige”. Die getuige blijkt nu de vermoedelijke dader te zijn. Hij werd vanmiddag gearresteerd in het station van Leuven. Het gaat om de 39-jarige Steve B., een dakloze man en drugsverslaafde. Hij is geen onbekende voor het gerecht, integendeel.

Steve B. heeft een rijkgevuld strafregister: veroordelingen voor diefstal, heling, bedreigingen, maar hij heeft ook een verleden als verkrachter. In maart 2004 verkrachtte hij een 58-jarige een vrouw die hem hulp had aangeboden. Eind 2016 drong hij ‘s nachts binnen in het appartement van zijn ex-vriendin, en mishandelde en verkrachtte hij haar. Hij werd daarvoor in 2017 nog veroordeeld tot vier jaar cel. Hij ging in beroep en de zaak in beroep is nog niet behandeld.